Foodspoor gelooft dat een rondom gezond voedselsysteem beter is voor iedereen, voor nu én voor later!

Daarom willen wij op een inspirerende en creatieve manier inzicht geven in het huidige voedselsysteem door middel van samenwerking en kennisdeling.

We willen een Foodspoor bouwen dat de gezondheid, vitaliteit en het herstel van mensen en natuur bevordert.

Onze focusgebieden

Foodspoor kent twee focusgebieden; scholen en zorg.

Investeren in gezonde voeding op scholen en in de zorg levert u én de maatschappij veel meer op dan u nu denkt.

school_blauw

Wij richten ons op scholen. Maar waarom?

We zien op scholen vaak slechte voeding in de broodtrommels zitten, terwijl gezond eten essentieel is voor de groei en ontwikkeling van het kind. Daarbij is deze doelgroep vatbaar voor verandering en in staat om te leren wat gezond en ongezond is. Het bereiken van deze groep heeft effect op ons huidige en toekomstige, solidaire zorgstelsel dat nu al onder financiële druk staat.

ziekenhuis_blauw

En hoezo de zorg?

In de zorg zien we een soortgelijke situatie als wat op scholen gebeurt. Het voedingsbudget is nog geen 1% van het totale ziekenhuisbudget. Dit is een opmerkelijk gegeven als je bedenkt dat voeding, het woord zegt het al, de motor van je lichaam is. Voeding levert een bijdrage aan de preventie van ziekte en draagt meetbaar bij aan een optimale voedingstoestand voor, tijdens en na behandeling.

Over mij

leonie

Ik ben Leonie Braskamp, oprichter van FoodSpoor. Ik geloof in een rondom gezond voedselsysteem, vanaf de bodem, natuurlijk gerijpt en door zo min mogelijk schakels aan de man gebracht, da’s winst voor iedereen!  Ik heb veel werkervaring opgedaan bij organisaties in de zorgsector, zoals het UMC Utrecht, en in de afgelopen jaren ben ik me er bewust van geworden dat het anders kan en moet’.

Onze waarden

Wij hebben de overtuiging dat de mens in staat is het tij te keren

Wij zijn kritisch en hebben een mening

Wij inspireren en hebben een creatief brein

Wij werken samen en zijn nooit uitgeleerd

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Scroll to Top