16/nov
Leonie
Published in post

Voeding, slechts 1% van het ziekenhuisbudget

Voeding is in de zorg een ondergeschoven kind. Nog niet 1% van het ziekenhuisbudget is bestemd voor voeding, dé brandstof voor ons lichaam! Brandstof, die nodig is om in een goede voedingstoestand te komen voorafgaand aan, tijdens en na een behandeling. Een verbeterde voedingstoestand draagt bij aan een sneller herstel. Dus geen pakjes meer die we open knippen maar gewoon pure voeding, juist in de zorg!

Uit het recent verschenen SEO rapport (2014) wordt duidelijk dat iedere €1,00 die men investeert in de behandeling van ondervoeding, de maatschappij €1,90 tot €4,20 oplevert. Een geringe investering in voeding levert geld op.

Gelooft u ook dat gezonde voeding bijdraagt aan een efficiënte & effectieve behandeling? Bent u ook van mening dat dit thema een transmurale en integrale aanpak verdient binnen uw zorginstelling?

Wij bieden advies & begeleiding om met uw afdeling en andere interne afdelingen, divisies of directies en overige ketenpartners stappen te zetten naar een gezamenlijk geformuleerde ambitie.

Investeren in gezonde voeding ook als is de ambitie klein. Wij kennen alleen maar winnaars,

Volg het Foodspoor!

FacebookTwitterLinkedInPinterestEmailWhatsApp
Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top